Liczba dzieci
1 Dziecko
2 Dziecko
3 Dziecko
4 Dziecko
Najniższa cena
tylko na naszej stronie!
10 grudnia godz 20:00; Restauracja Aura w hotelu Belmonte Krynica-Zdrój
Późna jesień i zima to czas łowów. Stąd też w naszym menu pojawiły się specjalne sezonowe pozycje z dziczyzną, dawnym, zamkowym przysmakiem, którym zajadali się władcy. Kulinarne aranżacje oryginalnych dań w wykonaniu Szefa Mirosława Jabłońskiego zapewnią wszystkim miłośnikom dziczyzny niesamowite wrażenia smakowe. Niezastąpionym dopełnieniem dań będą polskie wina z różnych regionów, specjalnie dobrane na tę okazję przez jednego z najlepszych sommelierów, Tomasza Koleckiego. Jego pasja i znakomity warsztat idealnie wyeksponują pełnie smaku każdej potrawy.
Spędź niezapomniany wieczór w towarzystwie znakomitego jedzenia i pysznych win. Zapraszamy do zapoznania się z kartą menu przygotową na ten wieczór.
Aperitif: Winnica Gostchorze Gostart Riesling 2020
Tatar z sarny z majonezem z pieczonej szalotki, marynowany borowik, puder jałowiec-żółtko i prażona maca
Wino: Winnica Miłosza Orange Pinot Blanc - Gewürztraminer 2021
Strogonow z dziczyzny ze smardzami i prażonym jabłkiem
Wino: Winnica Płochockich Inspira Volcano 2019
Rosół z bażanta z polentą kukurydzianą i mięsem szarpanym
Comber z jelenia z purée z fenkuła i batatów, sos żubrówkowy i karmelizowana gruszka
Wino: Winnica Białe Skały Pinot Noir 2019
Mus czekoladowy z piernikiem miodowym i chatneyem korzennym
Wino: Winnica Piwnice Półtorak Cuvee Reserve 2016
Mirosław Jabłoński jako Szef Kuchni hotelu Belmonte tworzy restaurację, która łączy najwyższej jakości europejską kuchnię górską, z tym, co unikatowe w regionalnej kuchni Beskidu Sądeckiego. Kreatywne, odważne przełamanie klasyki, ale także szacunek dla lokalności i sezonowości to najważniejszy rys jego autorskiego menu.
Tomasz Kolecki Prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, Mistrz Polski Sommelierów oraz autor wielu uznanych i nagradzanych Kart Win, w tym Karty Win Aura. Jak sam o sobie mówi „Od prawie ćwierćwiecza wino krąży w moim życiu, a że gastronomia nie była wyborem przypadkowym, wynik ich połączenia mógł być tylko jeden sommelier”.
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Belmonte Hotel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowo-akcyjna, Puławska 2, 02-566, Warszawa Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w .